franciszkanin, od kilku lat przebywa w klasztorze Bludenz w Austrii. Zajmuje się kuchnią i zaopatrzeniem, opiekuje się też ogrodem. W razie potrzeby jest kierowcą, kościelnym czy furtianem i ciągle doskonali język niemiecki. W wolnym czasie lubi chodzić po górach, pływać, jeździć na rowerze, słowem wszystko, co poprawia zdrowie i dobre samopoczucie.
Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym, mała puszka kukurydzy, 1 torebka ryżu, 2 jajka, 2 ogórki kiszone, szczypiorek, pieprz, sól do smaku, mały słoiczek majonezu
Wykonanie:
Tuńczyka odcedzić, pokroić na mniejsze kawałki, dodać ugotowany ryż, jajka i ogórki pokrojone w kostkę, szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i majonezem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu