Składniki:
• 1 kg filetów z ryby (dorsz, sola, miruna)
• 3 cebule
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 1 puszka brzoskwiń
• 1 mały słoiczek papryki konserwowej
• 2 łyżki pikantnego ketchupu
• sól, pieprz
• mąka
• olej
Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przyprawić solą, pieprzem (czarnym lub cytrynowym), pokroić na nieduże kawałki. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Ułożyć na głębszym półmisku. Przygotować zalewę. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Dodać pokrojone brzoskwinie i syrop z puszki, ½ szklanki wody i wyjętą z zalewy, pokrojoną paprykę oraz ketchup. Wszystko zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zalewę przestudzić i polać nią rybę.
Wykonanie: Graziako