Reklama

Z zakonnej kuchni

Zupa rybna z pulpetami

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

SKŁADNIKI:
opakowanie mrożonej zupy włoskiej
3-4 młode ziemniaki
50 dag filetów rybnych
1 cebula
1 jajko
1 kajzerka
mleko
sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
kilka pomidorków koktajlowych
1 łyżka posiekanego koperku

WYKONANIE:
Warzywa z mrożonki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki zalej 1,5 l wody. Dodaj łyżeczkę soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut. Filety z ryby umyj, przekręć przez maszynkę do mielenia mięsa, dodaj jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę (odciśniętą). Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na oleju i dodaj do masy. Przypraw solą, pieprzem ziołowym i pieprzem cytrynowym. Na końcu dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, możesz dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Z masy rybnej uformuj owalne klopsiki i wrzucaj je na wrzącą zupę. Gotuj 30 min; 5 min przed końcem gotowania wrzuć pokrojone pomidorki koktajlowe. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj zupę posypaną posiekanym koperkiem.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

2022-05-31 14:43

Oceń: +4 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

French Open - Świątek: mam nadzieję, że kibice będą traktowali mnie jak człowieka

2024-05-30 09:31

[ TEMATY ]

Iga Świątek

PAP/EPA/TERESA SUAREZ

Iga Świątek po wygranej z Naomi Osaką w 2. rundzie French Open zwróciła się do publiczności, aby w stosownych momentach zachowywała ciszę. "Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Mam nadzieję, że kibice będą traktowali mnie jak człowieka" - przyznała później polska tenisistka.

Świątek pokonała Osakę po zaciętym, blisko trzygodzinnym boju, w którym musiała bronić piłkę meczową. Publiczność wyjątkowo zirytowała ją w końcówce, gdy w trakcie wymiany, przed jej zagraniem, ktoś krzyknął. Polka następnie nie trafiła w kort.

CZYTAJ DALEJ

Boże Ciało w Częstochowie

Niedziela częstochowska 22/2007

Procesja Eucharystyczna z Archikatedry na Jasną Górę

CZYTAJ DALEJ

Eucharystia największym skarbem Kościoła

2024-05-30 10:43

ks. Łukasz Romańczuk

Centralna procesja Bożego Ciała wyruszyła z katedry pw. św. Jana Chrzciciela do kościoła garnizonowego św. Elżbiety przy wrocławskim Rynku. Procesje poprzedziła Eucharystia sprawowana przez abp. Józefa Kupnego.

W słowach wprowadzenia ks. Paweł Cembrowicz, przywołał znacznie uroczystości Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa. Podkreślił, że procesja ulicami Wrocławia będzie wyznaniem wiary, a także prośba o błogosławieństwo dla całego miasta. - Chcemy w podniosłej procesji uwielbiać naszego Pana - mówił proboszcz parafii katedralnej.

CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję